Yerba Buena High School Student Union

This 37,375 square foot, $17.6 million Student Union project utilizes a small portion of existing wood structural framing and adds a larger portion of new steel frame to create a Community College feel, in an effort to transform this neighborhood high school, and raise the bar on the perception of the Yerba Buena High School’s reputation for excellence within the community.

The project is anchored by a multi-purpose Student Union space, facing the campus quad area, which supports a new Kitchen and Servery component.  The project also features: a Learning Center (Library); Administrative, Discipline and Counseling offices; flexible classroom spaces, staff and student support spaces, and a new campus “front door” entrance hall facing an existing drop-off parking lot for parents.

A curving exterior wall transition links the main entrance volume with the Student Union space and visually opens a view into the campus quad area.

Winner of the DBIA, Western Pacific Region, 2019 Project of the Year Award, plus (4) awards from DBIA National including: Merit; Excellence; Process; and the Chairman’s Award.  The project was also honored as one of three finalists for the National Project of the Year, 2019.